Συνέντευξη του Δημήτρη Πτωχού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

δημητρης πτωχος αυτιας

Στον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

  • Ερωτηθείς πώς θα δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εάν εκλεγεί απάντησε:

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει πλούσια και σε ιδέες και σε έργα αλλά πρώτα από όλα θα γίνει πλούσια σε ανάπτυξη. Η περιφέρεια Πελοποννήσου χρειάζεται νέες και καλοπλήρωνες θέσεις εργασίας χρειάζεται νέες επενδύσεις και νομίζω ότι σε αυτό μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά και πολύ σημαντικά.

  • Αναφερόμενος στην επιστημονική και επαγγελματική του διαδρομή σημείωσε:

«Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών. Έχω κάνει το διδακτορικό μου στην Επιχειρησιακή Ερεύνα. Ασχολούμαι με τεχνικά έργα, με μελέτες και με τεχνολογία. Αυτό σημάνει ένα τρόπος σκέψης με αρχή ,μέση και τέλος, σημαίνει μέθοδος και ωραίες ιδέες, σημαίνει τεχνογνωσία που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας».

  • Στην ερώτηση για το όραμά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε:

«Το όραμα μου είναι απλό, να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια – πρότυπο διεθνώς σε όλους τους τομείς. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε επτά άξονες. Είναι η ανάπτυξη, είναι οι νέες επενδύσεις, είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με την απλοποίηση και την ψηφιοποίησή τους. Πρέπει να ακολουθήσουμε το κεντρικό κράτος σε αυτό και πρέπει να το κάνουμε πολύ γρήγορα, φέρνοντας τον πολίτη στο επίκεντρο. Είναι η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, όπως το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως το περιβάλλον και οι φυσικές ομορφιές οι οποίες έχει ο τόπος μας. Είναι οπωσδήποτε οι υποδομές όπου χρειάζονται να γίνουν, με έμφαση στα οδικά έργα αλλά κυρίως στην διαχείριση των φυσικών πόρων, δηλαδή το νερό. Και επίσης είναι πολύ σημαντικές όλες οι υπηρεσίες και οι δομές πρόνοιας και αλληλεγγύης και σε αυτό πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

Ακολουθήστε μας

στα παρακάτω κανάλια για να μαθαίνετε τα νέα του Περιφερειάρχη