Ιδρυτική διακήρυξη

Η Πελοπόννησος έχει σταθεί πρωταγωνίστρια σε όλη την ιστορική διαδρομή του Έθνους μας. Σήμερα, είναι η ώρα να ανοίξει και πάλι τον δρόμο και να μπει μπροστά στη νέα πορεία της Ελλάδας.

 

Το πρώτο βήμα, έχουμε την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου, οι οποίες διεξάγονται σε μια κρίσιμη και ενδιαφέρουσα συγκυρία.

 

Η Ελλάδα αλλάζει, προχωρά, αφήνοντας πίσω της τα ξύλινα συνθήματα, τις τοξικές αντιπαραθέσεις και τους κατασκευασμένους διχασμούς. Οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να περιμένουν. Απαιτούν από όλους όσους εμπλέκονται στα κοινά σχέδιο, σύνθεση, πειστικά επιχειρήματα, μετρήσιμα αποτελέσματα· και το σημαντικότερο:  έχουν την αξίωση να προχωρήσουμε συναινετικά, χτίζοντας μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες.

 

Αφού η πατρίδα μας διαχειρίστηκε με επιτυχία μεγάλες κρίσεις παγκόσμιας κλίμακας, μπαίνει σε μια νέα φάση ριζικών αλλαγών αλλά και δημιουργικής εξωστρέφειας.

 

Τα τελευταία χρόνια, εμπεδώσαμε και τον  κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Τον Οκτώβριο, λοιπόν, προσερχόμαστε στις κάλπες για να περιγράψουμε το αύριο του τόπου μας και για να απαντήσουμε στην ερώτηση πώς και με ποιους τρόπους η Πελοπόννησος θα προχωρήσει μπροστά σε αυτή την εποχή των μεγάλων προκλήσεων αλλά και των ευκαιριών.

 

Ο συνδυασμός μας «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έρχεται να κτίσει πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει στον τόπο μας και να δώσει την ώθηση για να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί το μεγάλο άλμα που έχουμε ανάγκη. Για να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της Πελοποννήσου.

 

Το όραμά μας είναι μια Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια. Μια Πελοπόννησος που να δίνει τη δυνατότητα σε όλες και όλους που ζουν σε αυτήν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μια Πελοπόννησος που να έχει αφήσει οριστικά πίσω της λογικές και νοοτροπίες του χτες και κοιτά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα το αύριο.

 

Για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα, έχουμε επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις, αξιοποιώντας και όποιο θετικό έργο έχει γίνει μέχρι σήμερα, και δεσμευόμαστε να εργαστούμε σκληρά για να τις υλοποιήσουμε προς όφελος όλων.

Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Μπορούμε να το κάνουμε.

 

Το σχέδιό μας διαρθρώνεται σε επτά άξονες:

  1. Προσέλκυση επενδύσεων.
  2. Βιώσιμη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία.
  3. Σύγχρονες υποδομές.
  4. Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και εξυπηρέτηση του πολίτη.
  5. Προστασία του περιβάλλοντος και πράσινη μετάβαση. Ετοιμότητα απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.
  6. Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  7. Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε κανείς να μην μένει πίσω, αβοήθητος.

 

Βέβαια, το όραμα και το σχέδιο δεν επαρκούν από μόνα τους για να αλλάξει η πορεία ενός τόπου. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και η αναγκαία τεχνογνωσία για να υλοποιηθούν.

Δεσμευόμαστε η Περιφέρειά μας να είναι παρούσα στο κέντρο των εξελίξεων, με ισχύ και αποτελεσματικότητα: να διεκδικεί, να διαπραγματεύεται, να συνεργάζεται, να κερδίζει.
Σήμερα που η χώρα διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση -αποφασισμένη να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις και να φέρει και να αξιοποιήσει σημαντικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ιδιωτικών επενδύσεων- εμείς οφείλουμε να είμαστε εκεί για να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Το 2028, με την ολοκλήρωση της θητείας μας, η Πελοπόννησος θέλουμε να είναι -και θα είναι- μια Περιφέρεια πρότυπο για όλα. Μια Περιφέρεια που να ξεχωρίζει για το αναπτυξιακό της μοντέλο και την παραγωγική της δυναμική. Αλλά και να έχει έντονο κοινωνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα, όπως ταιριάζει στις παραδόσεις του τόπου μας, στην ευγένεια και στην καλοσύνη των ανθρώπων μας.

 

Απευθυνόμαστε σε όλους, ανεξαιρέτως, τους συμπατριώτες μας.  Τους ζητούμε να ιεραρχήσουν τα διακυβεύματα και να σταθμίσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της παρούσας πολιτικής συγκυρίας. Οι κάλπες του Οκτωβρίου ας είναι η αφετηρία μιας κοινής πορείας, μιας συλλογικής προσπάθειας.

Ελάτε να ενώσουμε δυνάμεις για να χτίσουμε το κοινό μας αύριο, ελάτε να οδηγήσουμε μαζί την Πελοπόννησο μπροστά.

 

Ακολουθήστε μας

στα παρακάτω κανάλια για να μαθαίνετε τα νέα του Περιφερειάρχη