Συμμετοχή στην εκδήλωση «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

«Η επιχειρηματικότητα είναι κουλτούρα, είναι τρόπος ζωής. Ξεφεύγει από τα όρια ενός προγράμματος και πάει στην ατομική ευθύνη. Για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καλούμαστε να προχωρήσουμε σε τρία πράγματα. Κατάλληλο υπόβαθρο, οδηγό επιχειρήσεων και κατάρτιση με τρόπο ώστε να μπορέσει να ενισχύσει τα πλεονεκτήματα μας και να οδηγηθούμε σε συνέργειες», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, την Τετάρτη, 26 Ιουνίου.

Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο και τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν μέσω των διάφορων αξόνων προτεραιότητας του προγράμματος, με τον Περιφερειάρχη να μιλά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας, με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας. «Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Υπάρχουν πυλώνες σε άλλες Περιφέρειες που λειτούργησαν καταλυτικά, όπως είναι τα Πανεπιστήμια. Το κλειδί είναι να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε και να κάνουμε ελκυστικά τα επαγγέλματα γύρω από αυτούς τους τομείς. Καλούμαστε να φωτίσουμε όλα τα επαγγέλματα. Για παράδειγμα ένας παραγωγός σήμερα είναι ένας επιστήμονας που καλείται να καινοτομήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρωτογενής τομέας, τουρισμός, πολιτιστικό απόθεμα και θα προσθέσω την μεταποίηση και τις βιομηχανίες που αναπτύσσονται στην Αρκαδία και στην Κορινθία», είναι οι τομείς, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, που η Πελοπόννησος μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ενώ για το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τα προγράμματα πρέπει να είναι στοχευμένα και με Αρχές. Έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί και το Δημογραφικό. Όχι μόνο με κοινωνικά προγράμματα αλλά με ανάπτυξη και επενδύσεις. Και όπως συχνά σημειώνω, η ανάπτυξη πρέπει να χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

Η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Ευάγγελου Ξυγκώρου, του Εκπροσώπου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Γιώργου Σκούρα και του Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αθανάσιου Σοφού.

Ακολουθήστε μας

στα παρακάτω κανάλια για να μαθαίνετε τα νέα του Περιφερειάρχη