Ενημέρωση, προτάσεις και προγραμματισμός στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Ημέρα αφιερωμένη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ήταν η Πέμπτη 7 Μαρτίου για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά έργων που εξελίσσονται στην περιοχή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προχώρησε και σε παραγωγικές συναντήσεις.

Η ημέρα ξεκίνησε με σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, με τη Διεύθυνση των Τεχνικών Έργων, όπου και συζητήθηκε ο σχεδιασμός μικρών και μεγάλων έργων, ο προγραμματισμός ενεργειών και τα χρονοδιαγράμματα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους άξονες που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη απόδοση, μεταξύ των οποίων τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η ψηφιοποίηση του αρχείου.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετέβη στο έργο Τζάνε-Καλαμάκι και στην παράκαμψη του Πεταλιδίου, όπου παρεβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Μετά την ενημέρωση των μηχανικών, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, αναφέρθηκε στο ρυθμό που πρέπει να αποκτήσει το έργο, ξεπερνώντας συνολικά τις δυσκολίες, τεχνικές, διαχειριστικές και όχι αποσπασματικά.

Ακολούθησε το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου, παρουσία και του Δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, να ακούει προσεκτικά τόσο τους μηχανικούς, όσο και τους επαγγελματίες αλιείς και επαγγελματίες του τουρισμού που μετέφεραν προβληματισμούς και καθημερινά ζητήματα.

Αμέσως μετά, έγινε αυτοψία στο έργο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι του Δήμου Τριφυλίας που προχωρά σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και χρειάζεται να δοθεί μεγάλη σημασία και σε έργα που θα το ακολουθήσουν, όπως ο ηλεκτροφωτισμός και τα αντιπλημμυρικά.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και τα έργα που εξελίσσονται στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Συζήτησε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο, ζήτησε και πρότεινε λύσεις, ενώ έγινε σαφές πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και νέα επαφή, για να διαπιστωθεί η όποια πρόοδος.

Τέλος, επισκέφθηκε το έργο ανάπλασης οδών στον Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας που βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Εκεί συναντήθηκε και με τη Δήμαρχο, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ενώ αντάλλαξε και ευχές με πολίτες για την παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη.

Ακολουθήστε μας

στα παρακάτω κανάλια για να μαθαίνετε τα νέα του Περιφερειάρχη