Συνέντευξη του Δημήτρη Πτωχού στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1»

Δημήτρης Πτωχός περιοδεία

Στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη και της Στέλλας Γκαντώνα έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Πτωχός.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μίλησε μεταξύ άλλων για τους τρεις βασικούς πυλώνες του προγράμματος του: τις επενδύσεις, τον πρωτογενή τομέα και την συνεργασία του με τον τουρισμό, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης.

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να έχουμε ανάπτυξη στην περιφέρεια. Η περιφέρεια, δυστυχώς φθίνει σε επενδύσεις, όπως και παρά πολλές περιφέρειες στην Ελλάδα, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει  να το κοιτάξουμε παρά πολύ πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο πολύ πιο φιλικό. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να το κάνουμε άμεσα.

Ένα δεύτερο πράγμα είναι να στηρίξουμε τους δυο βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Πελοποννήσου που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Νομίζω ότι και εδώ υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνουμε πολλά πράγματα. Το σημαντικότερα από όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς και όχι να τα αφήσουμε να λειτουργούν σαν δυο ξεχωριστά μεμονωμένα σιλό.

Το τρίτο νομίζω ότι πρέπει πολύ γρήγορα να εκσυγχρονίσουμε την διοίκηση σε επίπεδο περιφερείας. Να απλοποιήσουμε διαδικασίες και κυρίως να ψηφιοποιήσουμε διαδικασίες ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτησης όλων των πολιτών μας».

Ακολουθήστε μας

στα παρακάτω κανάλια για να μαθαίνετε τα νέα του Περιφερειάρχη