«Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε άμεσα» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 το μεσημέρι της Τρίτης 3 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Πτωχός. Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου περιέγραψε τον πυρήνα του προγράμματός του λέγοντας ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο ώστε όλοι να μπορούμε να εργαζόμαστε από εδώ, με νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, να μπορέσουμε να επενδύσουμε πάλι τα όνειρά μας στην Πελοπόννησο».
Αναφερόμενος αρχικά για τη χθεσινή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Κόρινθο, ο Δημήτρης Πτωχός χαρακτήρισε «μεγάλη προσωπική τιμή» την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε, επίσης, στην περιοδεία που προηγήθηκε, στο Κρυονέρι: «Προηγουμένως είχαμε μία πολύ παραγωγική επίσκεψη στους αγρότες στο Κρυονέρι, όπου είδαμε όλες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες και συζητήσαμε για τις αποζημιώσεις και για ό,τι άλλο χρειάζεται να γίνει».
Συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» αρχικά στάθηκε στα «θέματα προσβασιμότητας, κάθε επίπεδο οδοποιίας: δημοτικής επαρχιακής εθνικής, κυρίως σε περιοχές που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη παραγωγική δύναμη». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο και θα είναι το μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια είναι η διαχείριση των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού. Είναι μεγάλο πρόβλημα και στην άρδευση αλλά και στην ύδρευσης. Υπάρχουν φαινόμενα υφαλμύρωσης, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατό».
Ο Δημήτρης Πτωχός δεσμεύτηκε ότι «το πρώτο με το οποίο θα ξεκινήσουμε είναι η γραφειοκρατία. Θέλουμε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες, θέλουμε να τις ψηφιοποιήσουμε, τόσο βάζοντας τον πολίτη στο επίκεντρο, όσο και εξυπηρετώντας τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, τις υφιστάμενες και τις καινούργιες». Συνεχίζοντας, εξήγγειλε ότι «θα βελτιώσουμε κι άλλο το οδικό δικτύου της Πελοποννήσου. Πρέπει να μπορέσουμε να φτάσουμε παντού σε κάθε όμορφη γωνιά της Πελοποννήσου, σε κάθε πολιτιστικό προορισμό, σε κάθε μνημείο. Η Πελοπόννησος ξέρετε έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο πρέπει να το αξιοποιήσουμε».
Περαιτέρω, σχολίασε ευρύτερα το ζήτημα των υποδομών δίνοντας έμφαση στην Πολιτική Προστασία. Όπως εξήγησε, «δεδομένου ότι αυτές τις μέρες βλέπουμε ακραία φαινόμενα, πρέπει να μαζέψουμε καινούργια δεδομένα, να προσαρμόσουμε και να επαναδιαστασιολογήσουμε έργα, ώστε να έχουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υψηλότερο ετοιμότητας που μπορούμε» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί κανένας να υποσχεθεί ασφάλεια στο 100%, σίγουρα όμως μπορούμε να υποσχεθούμε το υψηλότερο σημείο ετοιμότητας και αυτό θα κάνουμε».
Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Πτωχός ανέφερε ότι «πρέπει να ασχοληθούμε πολύ με το περιβάλλον. Στην Πελοπόννησο υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα για την απολιγνιτοποίηση στη Μεγαλόπολη και στους δήμους γύρω από αυτή. Πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως, ώστε να δοθεί ζωή στη Μεγαλούπολη».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου, λέγοντας ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν “Περίπατο στην Ιστορία”, να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ώστε να βάλουμε ξανά την Πελοπόννησο σε αναπτυξιακή τροχιά». «Με τον τρόπο αυτό», συνέχισε, «θα ανατρέψουμε το δημογραφικό πρόβλημα: η Πελοπόννησος είναι μια περιφέρεια που μεγαλώνει σε ηλικία και ταυτόχρονα χάνει τα παιδιά της. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο ώστε όλοι πάλι να μπορούμε να εργαζόμαστε από εδώ, με νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, να μπορέσουμε να επενδύσουμε πάλι τα όνειρά μας στην Πελοπόννησο» και δεσμεύτηκε ότι «θα κινηθούμε σε κάθε κατεύθυνση για την ανεύρεση και την προσέλκυση νέων εργαζομένων επιστημόνων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».