Έργα, συναντήσεις και σχεδιασμός στην Π.Ε. Αργολίδας

Ημέρα αφιερωμένη στην Π.Ε. Αργολίδας ήταν η Τρίτη 5 Μαρτίου για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό. Αυτοψίες σε έργα, συναντήσεις με φορείς και Δημάρχους, συζητήσεις και προβληματισμοί για το σήμερα και το αύριο του νομού, συνέθεσαν το σκηνικό της πολύωρης παραμονής του Περιφερειάρχη στην περιοχή, με σκοπό την άμεση κατανόηση των αναγκών και των βελτιώσεων που απαιτούνται.

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε μεταξύ Αργολίδας και Κορινθίας, στα Δερβενάκια, όπου προχωρά ένα από τα σημαντικότερα έργα της περιοχής και συγκεκριμένα το οδικό έργο Νεμέα – Δερβενάκια – Μυκήνες. Ακολούθησε η μετακίνηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε Αργολίδας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους προέδρους των ΤΟΕΒ Αργολίδας και συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα που απασχολούν τους οργανισμούς, με τον Περιφερειάρχη να στέκεται στην ορθολογική χρήση του νερού, στις νέες τεχνολογίες και στα έργα υποδομών.

Αμέσως μετά, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Μαντζούνη, πραγματοποιήθηκε μία παραγωγική συζήτηση με τους Περιφερειακούς Συμβούλους να καταθέτουν προτάσεις για μία καλύτερη και ποιοτικότερη καθημερινότητα των πολιτών. Συζητήθηκαν έργα χάραξης οδικών αξόνων και οδικής ασφάλειας, αρδευτικά, ενώ δόθηκε μεγάλη σημασία σε έργα αναπτυξιακά που θα έρθουν μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, είχε συνάντηση με τον ΓΟΕΒ Αργολίδας όπου και συζητήθηκαν οι τρόποι για να μπει σε κανονική λειτουργία ο οργανισμός, παρά τα προβλήματα του παρελθόντος. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Παραλιακή Οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου, όπου προχωρά το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους-Ναυπλίου και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση βρίσκεται στην τελική του ευθεία, η οποία θα σημάνει και την υψηλού επιπέδου λειτουργία του.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανό. Ο Περιφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα που απασχολούν τους Δήμους, αλλά και για έργα που προχωρούν και σχεδιάζονται.

Η γεμάτη, Αργολίδα, μέρα έκλεισε με την επίσκεψη στο Λυγουριό και σε μία σειρά σημαντικών έργων όπως ο νέος κυκλικός κόμβος, παρουσία του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη και του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, το Πνευματικό Κέντρο και ανάπλαση οδών.

Ακολουθήστε μας

στα παρακάτω κανάλια για να μαθαίνετε τα νέα του Περιφερειάρχη