Στη συνάντηση του Υπουργείου Αθλητισμού για τον παγκόσμιο χάρτη της ελεύθερης κατάδυσης

Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Στη σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS), Άννα Αρζάνοβα, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη φιλοξενία αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και ενισχύουν τη διεθνή φήμη της περιοχής. «Με τη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Ελλάδα και η Πελοπόννησος προετοιμάζονται να αποτελέσουν το επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας της ελεύθερης κατάδυσης, καθιερώνοντας τη χώρα μας ως σταθερό προορισμό για σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αυτή τη συνάντηση, η Ελλάδα όχι μόνο καθιερώνεται ως κέντρο του αθλήματος, αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύεται ως ο βασικός κόμβος των διεθνών διοργανώσεων, με την Καλαμάτα να επιλέγεται ως η πόλη που θα φιλοξενήσει το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης, από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024. Η διοργάνωση αυτή, που θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελεί ορόσημο για την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας

στα παρακάτω κανάλια για να μαθαίνετε τα νέα του Περιφερειάρχη